Hantera offerter och orderbekräftelser

Hantera offerter och orderbekräftelser

Faktum Faktura hjälper dig att hantera offerter och orderbekräftelser och skapa dokument med ett professionellt utseende som du kan skicka till dina kunder. Att skapa en offert eller order är lika enkelt som att skapa en faktura. Några få klick och du är igång.

Offert vid försäljning

Med hjälp av det integrerade stöder för offerter kommer Faktum Faktura att underlätta din försäljning genom att göra det lätt för dig att skicka tydliga underlag till din kund med information om vad du erbjuder och till vilket pris. När du sedan vunnit din affär utifrån offerten hjälper programmet dig att gå vidare i affären med orderbekräftelser och slutligen fakturering.

Hantera offertstatus

Faktum Faktura hjälper dig att enkelt hålla koll på din försäljning och dina offerter. På varje offert kan du markera hur kundens respons på denna har varit. Till exempel om kunden väljer att beställa utifrån offerten, tackar nej till erbjudandet eller fortfarande inte svarat och kan behöva ytterligare kontakt för att komma vidare.

I journalen får du också enkelt en överblick över dina aktuella affärer och statusen på dessa.

Skapa order från offert

När du skickat en offert till en kund och fått en beställning på denna kan du lätt skapa en orderbekräftelse utifrån din offert. Med några enkla klick skapas en order med samma innehåll och uppgifter som din offert. Programmet kopierar automatiskt över kunduppgifter, betalningsvillkor och offertinnehållet till din nya order och du kan direkt skicka ut en orderbekräftelse till kunden.

Inget dubbeljobb behövs och du är säker på att din orderbekräftelse innehåller samma uppgifter som den offert din kund har accepterat.

Levererad order blir faktura

När din order är levererad till din kund är det lika enkelt att skapa en kundfaktura utifrån din orderbekräftelse. Precis som med offerter kommer programmet att kopiera kunduppgifter, betalningsvillkor, orderrader och all annan information från din order till fakturan.

Genom att låta Faktum Faktura skapa kundfakturor utifrån dina ordrar blir det enkelt och smidigt att skicka fakturor när ordern väl är levererad. Inget extrajobb krävs då all information redan finns lagrad i din order.